De Wachtdienst; hoe en wat?

Als de dokter tijdens de week of tijdens het weekend niet meer bereikbaar is en u heeft toch een arts nodig, dan is er steeds een huisarts beschikbaar via de huisartsenwachtdienst.

1733

 

is het algemene nummer voor het overgrote deel van het meetjesland. Gebruik bij voorkeur een vaste telefoon. Dit vergemakkelijkt uw identificatie.

Wanneer u dit nummer belt dient u meestal nog het volgende in te geven : 

UW POSTCODE:   Voor Evergem is dit dus 9940.

Na het ingeven van uw postcode doorloopt u een keuzemenu in welke gemeente u zich bevindt : Ertvelde is 1, Kluizen 2, EVERGEM 3 en SLEIDINGE 4.  Geef het juiste cijfer in !

Ertvelde en Kluizen hebben een andere wachtdienst.

 

 

Tijdens de wachtdienst wordt in principe geen telefonisch medisch advies gegeven. Enkel aanvraag van raadpleging of een huisbezoek.

De wachtdienst is geen spoeddienst. De wacht-arts gaat langs bij de patiënten, ieder op zijn beurt. De wachtdienst is betalend.

 

Gelieve enkel gebruik te maken van de wachtdienst voor medische problemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag : zware pijnen of infecties... buikpijnen, verwondingen, kortademigheid...

 

Wat nachtbezoeken betreft : Bel enkel bij medische noodzaak ! Het criterium dat u kan hanteren is dat de toestand zodanig ondraaglijk en onhoudbaar is dat het niet kan wachten tot de morgen. Denk er a.u.b. aan dat de artsen die 's nachts uit hun bed komen ook huisartsen zijn die vaak de dag voordien en nadien een volle werkdag hebben.

Denk aldus 3 keer na vooraleer u 's nachts een huisarts belt : Wat kan u zelf al doen ? Zo maakt een gewone pijnstiller mogelijks al een enorm verschil.

 

Nog enkele tips

 

Huisbezoeken overdag:

  • bel tijdig, liefst in de voormiddag ! Zo kan de dokter uw huisbezoek veel makkelijker inplannen in alle verplaatsingen van die dag.  

 

Huisbezoeken 's nachts :

  • Zorg dat uw huis makkelijk te vinden is: steek extra licht aan. Zorg ook voor een duidelijk leesbaar huisnummer aan de straatkant. Is uw woning moeilijk te lokaliseren geef dan spontaan extra uitleg aan de wachtarts.

 

NOG DEZE BELANGRIJKE TIP :

 

Weekend of feestdagen :

Als het even kan : Bel na 8 u. ’s morgens !

De uitleg : om 8 uur ‘s morgens wisselt de wacht-arts. Dit heeft aldus voor gevolg dat wanneer u belt voor 8 uur u een huisarts aan de lijn die reeds de ganse nacht van wacht was en mogelijks amper geslapen heeft. En gezien u belde voor 8 uur betaalt u 85 € voor een huisbezoek. Aldus bel na 8 u. : dan krijgt u een fris uitgeslapen huisarts aan de lijn en betaalt u 55 € voor een huisbezoek

 

De aangrenzende wachtzones zijn :

Het Meetjesland (OMEHAK)  zelfde nummer : 09/22 80 22

 

en Zone GENT : 09/236 50 00   www.huisartsenwachtposten.be

     Wondelgem, Drongen, Gent

Tandarts

www.tandarts.be

0903 39969
Weekends en feestdagen
tussen 9.00 en 18.00 uur
oproep: 1,5 euro per minuut

Apotheek

www.geowacht.be of telefonisch op het betaalnummer 0900/10 500 (0.50 EUR/min)

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now